XPO Logistics wil verschillende business units afstoten

XPO Logistics heeft aangekondigd dat het van plan is om enkele afdelingen van de hand te doen. De Amerikaanse mastodont heeft het over ‘strategische alternatieven’ voor enkele business units, om op die manier ‘een grotere meerwaarde te creëren voor de aandeelhouders.” Uit de persmededeling van XPO Logistics mogen we afleiden dat de Noord-Amerikaanse LTL-unit (less than load) niet in het vizier komt. Op termijn zou dit nog de enige activiteit kunnen worden van Xpo Logistics. Er wordt ook niet gezegd welke business units wel in aanmerking zouden komen voor verkoop of voor een spin-off. In een interview met de Amerikaanse televisiezender CNBC heeft Bradley Jacobs, voorzitter en CEO van XPO Logistics, gezegd dat het om vier business units gaat, waaronder de unit die zich bezighoudt met de Europese transport- en logistieke activiteiten. Bradley Jacobs heeft ook gezegd dat het aandeel van XPO op de zevende plaats staat in de Fortune 500-rangschikking van de voorbije tien jaar en dat het aandeel vertienvoudigd is sinds 2011. Het aandeel is nog altijd hot op de aandelenmarkt, maar noteert lager dan de som van alle activiteiten samen, en lager in vergelijking met de ‘pure players’ concurrentie. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop van de business units uit de startblokken zal schieten. XPO Logistics heeft Goldman Sachs & Co en J.P. Morgan onder de arm genomen om de financiële kant van de zaak te regelen. Sinds de bekendmaking van de ‘alternatieve strategieën’ heeft het aandeel een sprong gemaakt van 15%. (Foto: Xpo Logistics)

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo