Yusen breidt farma-campus in Antwerpen uit met geautomatiseerd magazijn

Yusen Logistics breidt haar vestiging in het Antwerpse havengebied uit met een nieuw magazijn voor farmaproducten. De Japanse logistieke groep opende in 2018 het Antwerp Healthcare Center op haar Antwerp Logistics Campus. Dit GDP gecertificeerde farmawarehouse van 8.000 m² bereikte spoedig zijn maximale vullingsgraad.  De faciliteiten worden daarom uitgebreid. Het bestaande magazijn is voorzien van zowel coldstore (2-8°C) als ‘ambient’ opslagfaciliteiten (15-25°C). Aangrenzend wordt nu semi-geautomatiseerd warehouse van 17 meter hoog gerealiseerd. Dit nieuwe ambient warehouse en een opslagcapaciteit voor meer dan 13.000 pallets zal eveneens beantwoorden aan GDP voorschriften. Het nieuwe ‘smart warehouse’ zal nagenoeg volledig autonoom functioneren, met als groot voordeel dat het 24/7 operationeel zal zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door toepassing van een zogenaamde ‘narrow aisle racking’-installatie met inductiegestuurde, onbemande trucks die de juiste palletplaats localiseren middels sensorgestuurde positiebepaling. De bouw zal geregisseerd worden door de Belgische branche van Takenaka Europe in samenwerking met lokale bedrijven. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. De oplevering is gepland voor december 2020. Om tussentijdse groei niet te blokkeren werd aanvullende warehousecapaciteit van ca. 10.000 m² in Bornem in gebruik genomen. Inclusief de nieuwbouw beschikt Yusen Logistics op haar Antwerp Logistics Campus over ca. 65.000 m² warehousecapaciteit waar in totaal gemiddeld 295 personen werken. Het complex is gericht op de automotive, hi-tech, retail & fashion en pharma & healthcare. Tevens is de vestiging in Antwerpen de centrale hub binnen de ‘Yusen Logistics pharmaceutical superhighway’, een ‘control tower’ gestuurd Europees netwerk, waarbinnen jaarlijks meer dan twee miljoen pallets farmaceutische producten vervoerd worden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo