Amazon bouwt eigen luchtvrachtactiviteit in Leipzig Halle uit

Terwijl Alibaba en zijn logistieke dochter Cainiao op Liege Airport een Europese luchtvrachthub uitbouwen, heeft aartsrivaal Amazon zijn zinnen gezet op Leipzig-Halle. De Amerikaanse groep gaat er een eigen magazijn bouwen. Inmiddels groeit het vermoeden dat Amazon Prime Air op de Duitse luchthaven zal neerstrijken. Vandaag doet Amazon in Europa een beroep op de luchtvrachtdochter van DHL, European Air Transport op de luchthavens van Leipzig-Halle en in mindere mate Keulen. Nu gaat de e-commerce gigant een eigen installatie bouwen van 20.000 m² om de processen te optimaliseren. Het gebouw moet er tegen het einde van het jaar staan. Inmiddels meldt een rapport van KFW IPEX Bank dat het niet lang zal duren voor Amazon zelf vliegtuigen in Europa inzet. Het zou een eigen maatschappij willen oprichten om de transportkosten in Europa te doen dalen. De internationale activiteiten van Amazon zijn nog steeds verlieslatend, onder meer omdat de logistieke en transportkosten nog te hoog zijn. De groep wil de belevering van de pakjes fors versnellen, wat de kost nog verder zal opdrijven. Daarom zet Amazon een eigen transportnetwerk op voor het wegvervoer tussen de verschillende distributiecentra in Europa. Een eigen luchtvrachtnetwerk ligt in het verlengde van de verbetering van de operaties en de vermindering van de logistieke kosten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo