Daimler Trucks zet onderzoek naar autonoom rijden verder

Er zijn twee nieuwe projecten die aangeven hoeveel vooruitgang Daimler Trucks al heeft geboekt op het vlak van zelfrijdende trucks: het eerste gaat over het sneeuwvrij maken van de testpistes bij het Bodenmeer en het tweede breidt de tests op de openbare weg uit die momenteel in de Verenigde Staten lopen. In het Duitse Immeldingen worden twee Mercedes-Benz Arocs-voertuigen ingezet om de testpistes van Daimlers testcentrum autonoom sneeuwvrij te maken. De technologie die hierbij wordt gebruikt (Axyard), zou op termijn ook naar andere afgesloten omgevingen kunnen worden uitgebreid, zoals landingsbanen in luchthavens of logistieke centra. In de Verenigde Staten gaan Daimler Trucks en zijn partner Torc Robotics het netwerk uitbreiden waarop niveau 4-autonome rijtesten worden uitgevoerd (dus wel nog met een chauffeur aan boord). Dit zou nog steeds in het zuidwesten van de staat Virginia gebeuren. Het doel van die testen in normale verkeersomstandigheden is om de systemen voor gegevensverzameling te verfijnen, maar ook om het vertrouwen van de verschillende belanghebbenden in die nieuwe technologieën te verhogen.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

TRANSPORT & VAN.TV 44: Mercedes eVito (eVan Xperience)

Afgelopen zomer lanceerde Mercedes-Benz Vans de 100% elektrische eVito. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 km. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte. De Mercedes eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize […]

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo