De Sprinter van Mercedes-Benz blaast 25 kaarsjes uit

Vijfentwintig jaar geleden maakte de Sprinter van Mercedes-Benz zijn intrede op de markt. De huidige generatie speelt nog steeds dezelfde troeven uit als haar voorgangers maar voegt daar intussen ook connectiviteit en elektromobiliteit aan toe. Mercedes-Benz positioneert zijn Sprinter als een referentie op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid, verbruik en comfort. Vandaag neemt de Sprinter daar ook de connectiviteit (Mercedes PRO en het multimediaysteem MBUX) en, met zijn elektrische versie, alternatieve aandrijfsystemen bij. De Sprinter is in meer dan 1000 varianten en in 130 landen verkrijgbaar. Hij wordt geproduceerd in de Mercedes-Benz-fabrieken in Düsseldorf en Ludwigsfgelde, maar ook in Buenos Aires en sinds kort in het Amerikaanse Charleston. Ter gelegenheid van die verjaardag zal Mercedes tot december 2020 elke maand een aspect van de Sprinter en zijn geschiedenis in de kijker zetten. Die documenten met informatie, foto’s en illustraties zullen te vinden zijn op het mediaplatform Mercedes Me.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo