Een VW Transporter ‘e-Bulli’ in première op Technico Classica 2020

Op het salon Technico Classica 2020 (25 tot 29 maart), de beurs voor oldtimer- en vintage voertuigen, zal Volkswagen Bedrijfswagens een klassieke Transporter (ook gekend onder de naam Bulli) met moderne elektrische technologie als wereldprimeur voorstellen. Het voertuig is gebaseerd op de versie T1 Samba Bus uit 1966 en is uitgerust met een elektrische aandrijving. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen zegt ook “een venster op de klassieke modellen van de toekomst te bieden”. Volgens de constructeur vormt dit voertuig de link tussen de elektrische versie van de T2 (1972 – 1979) die vorig jaar werd voorgesteld en de ID.Buzz die in 2022 op de markt moet komen. De ontwerpers van Volkswagen respecteren de originele look en geven die dan een moderne touch, zoals ledkoplampen. In het interieur zijn de evoluties duidelijker zichtbaar. Er zijn een nieuwe cockpit, leren zetels, een nieuwe versnellingspook tussen de bestuurders- en de passagiersstoel, massief hout op de vloer, …

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo