Het is voorbij voor de Mercedes X-Klasse

Mercedes-Benz heeft bevestigd dat de productie van de pick-up X-Klasse wordt stopgezet. Dit is voorzien voor eind mei. Behalve op enkele markten liet het commerciële succes op zich wachten.

Het is dus bevestigd, de Mercedes X-Klasse pick-up zal de lente niet overleven en zijn carrière zal amper twee jaar hebben geduurd. Zijn positionering – tussen een recreatief voertuig en bedrijfswagen -, de al te grote veranderingswerken om hem een tweede kans te geven en zijn ontgoochelende verkoopsresultaten (behalve in Australië, Zuid-Afrika en enkele andere markten waaronder België, aldus de importeur) hebben de pick-up met de ster te veel parten gespeeld. Ter herinnering, de X-Klasse is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-Benz en de Alliantie Renault-Nissan. Hij is gebaseerd op de Nissan Navara maar vertoont ook elementen van de Renault Alaskan. Zijn prijs is echter hoger dan die van zijn twee neefjes. In 2018 zijn 16.700 exemplaren van het model verkocht, in 2019 waren dat er 15.300. Die aantallen lagen ver onder de verwachtingen. Het andere voertuig dat voortkomt uit de samenwerking met Renault – de bestelwagen Citan – zet zijn carrière wel verder.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

TRANSPORT & VAN.TV 44: Mercedes eVito (eVan Xperience)

Afgelopen zomer lanceerde Mercedes-Benz Vans de 100% elektrische eVito. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 km. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte. De Mercedes eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize […]

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo