Het tekort aan talent duurt voort

Volgens ManpowerGroup blijven de werkgevers van de sector van het Transport en de Logistiek ondanks de vertraagde economie de grootste moeilijkheden ondervinden bij hun zoektocht naar werknemers. 92% van de werkgevers bevestigt moeite te hebben om hun vacatures in te vullen. In de horeca is dat slechts 65%, bij de overheidsdiensten, het onderwijs en de gezondheidszorg is dat 51% en bij de verwerkende industrie is dat 47%. De beroepen uit de Transport- en Logistieke sector staan nog steeds in de Top 4 van de knelpuntberoepen (tweede plaats in Vlaanderen, zevende in Wallonië). Op nationaal niveau is het percentage werkgevers dat recruteringsmoeilijkheden verklaart te hebben met 10% gestegen ten opzichte van 2018. Het bereikt zijn absolute record sinds de start van de enquête in 2006.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo