Het transport neemt voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus

Toen het coronavirus zich het voorbije weekend in Italië begon te verspreiden, is een cordon sanitaire rond de regio’s Lombardije en Veneto gelegd. De transporteurs nemen ook hun voorzorgsmaatregelen. Het spreekt voor zich dat het momenteel moeilijk is om wegtransport in Lombardije en Veneto te organiseren. Dat zal zo blijven tot de ingestelde noodmaatregelen geldig blijven. Zoals Febetra verduidelijkt, is alle transport van goederen en personen over land simpelweg verboden. Alleen het vervoer van goederen die moeten voorzien in de basisbehoeften en bepaalde bederfbare goederen wordt uitzonderlijk toegelaten. De chauffeurs moeten zich bij het laden of lossen echter aan een verplicht medisch onderzoek onderwerpen. Belgische transporteurs die naar Noord-Italië moeten, hebben hun chauffeurs een reeks voorzorgsmaatregelen doorgestuurd die ze moeten opvolgen. Zo vraagt Galliker zijn personeel om contact met anderen te vermijden en de handen vaak te ontsmetten. Het heeft zijn chauffeurs zelfs een kit met een masker en desinfecteermiddel gegeven. In België zijn een aantal chauffeurs in quarantaine geplaatst nadat ze door een zone zijn gereden met een hoge besmettingsgraad. De Belgische wetgeving voorziet een werkloosheidsuitkering tijdens die onderbreking.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo