HVO in de Ford Transit

Ford laat weten groen licht te hebben gekregen om HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) in zijn nieuwe Transit-modellen te gebruiken. HVO is een 100% biologische diesel die veel minder vervuilend is.

HVO is dus een biodiesel die gemaakt is van afgewerkte bakolie uit restaurants en snackbars. Het heeft als voordeel dat het minder vervuilend is (minder stikstofoxiden en roetdeeltjes) en dus bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit. Ook de broeikasgassen kunnen 90% lager liggen dan bij een gewone diesel. RecOil is een initiatief van de EU. Met de steun van de Europese Commissie moet het de mogelijkheden verbeteren om bakolie bij restaurants, cateringbedrijven, scholen en zelfs gezinnen op te halen om zo de productie van biodiesel een boost te geven. Bovendien maakt HVO, dat ook bestaat uit dierlijke vetten en visolie, de koude start van de motor makkelijker.

Ford heeft de HVO in zijn nieuwe EcoBlue 2.0 dieselmotoren uitgetest om er zeker van te zijn dat de motor niet aangepast hoeft te worden en dat het gebruik van HVO geen impact heeft op het onderhoud. In Europa zijn er slechts een beperkt aantal tankstations die HVO aanbieden, vooral in Scandinavië en in de Baltische staten. Bepaalde ondernemers laten de HVO in tanks leveren. Maar, zo verzekert Ford, als er geen HVO voorradig is, kan de chauffeur ook gewoon diesel tanken. Beide brandstoftypes mogen immers met elkaar vermengd worden.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo