Lineage opent nieuw vrieshuis in Rijkevorsel

De Amerikaanse logistieker Lineage, die in juni 2019 Van Soest Coldstores had overgenomen, opende in Rijkevorsel een nieuw magazijn voor diepvriesproducten.

Na de overname van Van Soest Coldstores beschikte Lineage al over een volledig geautomatiseerde vestiging in Ieper. In Rijkevorsel had Van Soest ook een vestiging die plaats bood voor 20.000 europallets. Deze vestiging werd uitgebreid neer 27.500 europallet plaatsen en is nu
semigeautomatiseerd. “Een mobile racking systeem waarbij elke pallet efficiënt bereikbaar is en een automatisch rangeersysteem uniek in de sector, maken van deze hal een ultramoderne ruimte met optimale opslagcapaciteit”, zegt Duco Buijze, SVP Lineage Europe.

Op het dak van de volledige site werden zonnepanelen voorzien en er wordt gewerkt met ammoniak als natuurlijk koelingsmiddel. De warmte die vrijkomt uit de koelingsinstallatie wordt gerecupereerd om de burelen te verwarmen en van warm water te voorzien. In Rijkevorsel zijn ongeveer 35 mensen werkzaam.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo