Logistieke investeringen Barry Callebaut en Nike winnen ‘Foreign Investment Trophy’

Tijdens het Foreign Investment Trophy-event in het Gateway Office op Brussels Airport reikte Flanders Investment & Trade (FIT) gisteren vier trofeeën uit. Deze belonen internationale bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen. Barry Callebaut en Nike wonnen er een. De Foreign Investment of the Year Trophy 2020 werd overhandigd aan Barry Callebaut. De Zwitserse chocoladefabrikant investeert 100 miljoen euro in een nieuw, globaal distributiecentrum in Lokeren. Dat wordt het grootste chocolademagazijn ter wereld. De groep haalde het van vier andere genomineerden, waaronder DAF Trucks en de Japanse autologistieker International Car Operators (Japan). Nike kreeg een Lifetime Achievement Trophy 2020. Het Amerikaanse bedrijf opende in 1994 een distributiecentrum in Laakdal. In 1995 en 2007 volgden DC’s in Meerhout en Ham, en in 2016 en 2019 twee expansies in Ham. Door de jaren heen groeiden de drie Vlaamse sites uit tot de European Logistics Campus (ELC), Nike’s belangrijkste logistieke toegangspoort tot de Europese markt. De twee andere trofeeën waren: the Newcomer of the Year en de Exceptional Investment Trophy. Ze gingen naar resp. Inara (VS) en Ineos (VK).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo