Nikola stelt zijn pick-up op waterstof voor

Enkele maanden geleden, eind 2019, liet Nikola al van zich spreken toen het de Nikola Tre, de eerste truck op waterstof op de markt, voorstelde. Dit keer komt Nikola met een pick-up op waterstof. Hij kreeg de naam Nikola Badger mee en is opnieuw ontworpen met het doel volledig emissievrij te zijn. De vastgelegde prijs of exacte productiedatum zijn nog niet gekend. Het enig wat we van deze pick-up weten, is hoe hij eruit zal zien – vrij futuristisch – en wat zijn technische prestaties zijn. Volgens Mark Russell, de president van Nikola, zal het voertuig dubbel zoveel afstand kunnen afleggen als zijn twee rivalen, de Cybertruck van Tesla en de R1T van Rivian. Dat betekent dus dat hij zo’n 1000 km aankan zonder te hoeven bijtanken. De pick-up heeft aan vermogen geen gebrek (maar liefst 906 pk) en zou bij het starten in 2,9 seconden tot 100 km/uur kunnen optrekken. Uiteraard moeten we dat wel nog op het terrein zien: de eerste demonstraties voor het grote publiek vinden in september 2020 plaats.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo