Pilootproject van de Benelux rond de e-CMR ongetwijfeld verlengd

Als gevolg van een beslissing van het Ministercomité van de Benelux loopt er momenteel een pilootproject rond de e-CMR. Het zou drie jaar duren, tot 30 november van dit jaar. Maar bij een positieve evaluatie door de deelnemende bedrijven zou het project nadien verlengd worden. In de loop van de maand januari zijn in België zo’n 5000 elektrische CMR’s geregistreerd. Een record. Daar is het VBO blij mee, het is er immers van overtuigd dat “de digitalisering een ommekeer in de logistieke processen teweeg zal brengen”. Daarom ook zal het pilootproject rond de e-CMR waarschijnlijk worden verlengd. Het VBO verklaart bij monde van Sofie Brutsaert, consultant voor het competentiecentrum Duurzame Ontwikkeling & Mobiliteit, dat het ook zou kunnen dat de draagwijdte van het project wordt uitgebreid en dat de voorwaarden licht worden gewijzigd op basis van het evaluatiekader. Einde maart zullen we meer weten. Het VBO wijst er bovendien op dat er ook een Europees wetsontwerp bestaat over de digitale uitwisseling van transportdocumenten. Op termijn zullen de twee projecten samenkomen. De elektronische CMR vermindert een groot deel van de administratieve rompslomp, wat een enorme tijdswinst en dus ook geld oplevert.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo