Sterke daling van de inschrijvingen

Er was wel een daling van de inschrijvingen verwacht, maar niet zo erg. Volgens de cijfers die Febiac heeft meegedeeld, heeft de Belgische markt in januari 2020 28% minder vrachtwagens bijgekregen dan in januari 2019. Januari 2019 was natuurlijk een uitstekende maand, dankzij de toepassing van nieuwe fiscale maatregelen en het vooruitlopen op de nieuwe digitale tachograaf. Dat neemt echter niet weg dat het verschil groot is: terwijl de markt voor vrachtwagens van minder dan 16 ton met slechts 2,81% daalt, lijkt die van de zware voertuigen in vrije val: -31,17% en zelfs -49,52% als we enkel naar de trekkers kijken. De Belgische transporteurs zijn in één klap veel voorzichtiger geworden. Dat is ook te merken aan de daling van de inschrijvingen van het getrokken materieel (750 ingeschreven voertuigen in plaats van 1039 in 2019. Dat is een daling van 27,82%).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo