Succes van de Nederlandse campagne om chauffeurs aan te werven

In 2019 zijn als gevolg van de recruteringscampagne op ikwordvrachtwagenchauffeur.nl in Nederland 2000 nieuwe truckchauffeurs opgeleid en aangeworven. Dat succes wil de sector van het transport en de logistiek in 2020 nog eens overdoen, met een subsidie om 2000 extra chauffeurs op te leiden. De campagne wordt geleid door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Ze loodst de kandidaten naar de SOOB, de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer, die subsidies krijgt van de verschillende werkgevers en vakbonden van de transport- en logistieke sector zoals TLN, VVT en Transport & Logistics. Op die manier kunnen de kandidaten een opleiding tot truckchauffeur krijgen. De campagne heeft bepaalde mensen die al in de sector actief waren de mogelijkheid gegeven om zich te heroriënteren. Maar ze heeft ook kandidaten aangetrokken die tot dan niets met de wereld van het transport te maken hadden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo