Featured Video Play Icon

Urbike wint de Logistics Project of the Year 2020

Urbike (Sint-Gillis) heeft de prijs van Logistics Project of the Year 2020 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Gheys en ITG eindigden als tweede en derde.

Uitslag 2020

  1.       Urbike (Sint-Gillis)
  2.       Gheys (Mol)
  3.       ITG (Gent)

De winnaar in het kort

Het project BCklet is in oktober 2018 gelanceerd door de Brusselse coöperatieve Urbike. Het beoogt de uitwerking van een van proof-of-concept voor goederendistributie met containers ter grootte van een pallet die door een fiets getrokken worden. Volgens de jury is dit project zeer beloftevol omdat, in tegenstelling tot eerdere projecten met cargofietsen die bijna allemaal mislukten, BCklet uitgaat van een ketendenken. Achter het idee zit een professioneel logistiek concept, dat momenteel door vier vooraanstaande partners in reële omstandigheden wordt afgetoetst: Delhaize, bpost, MultiPharma en CSD.

De prijs van het Logistics Project of the Year beloont in een industrieel of commercieel bedrijf een project voor het beheer van de bevoorradingsketen (supply chain), dat bijzonder efficiënt is. Deze projecten kunnen uitgewerkt worden in samenwerking met een gespecialiseerde logistieke operator. Deze prijs geniet de steun van Logistics & Automation en AEB.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo