Ziegler groepeert zijn Brusselse activiteiten

Vijf maanden nadat zijn maatschappelijke zetel naar een gloednieuw pand in de voorhaven van Brussel verhuisde, maakt Ziegler zich nu op om er ook zijn logistieke activiteiten onder te brengen. Die zijn momenteel gehuisvest in een deel van het gebouw van Canal Logistics. De directie van Ziegler onthulde haar plannen ter gelegenheid van het bezoek van Alain Maron, de minister die binnen de gewestelijke regering onder ander bevoegd is voor de Haven van Brussel. Ziegler heeft zijn (heel) oude hoofdkwartier in de Dieudonné Lefèvrestraat verkocht toen het bedrijf het pand overnam dat Reibel op de linkeroever van de Brusselse voorhaven had gebouwd. Dat gebouw dateert uit 2013 en kan bogen op tal van moderne technieken die het toen al bevatte maar waar tot nu toe weinig gebruik van is gemaakt. Vandaag werken er een tachtigtal mensen die actief zijn bij de administratieve, verkoops- en IT-afdeling van de logistieker. Naast de 3000 m2 aan kantoren is er in deze vestiging ook een opslagplaats van 5700 m2 (onder een dak van 10,8 m hoog) en een werkplaats van 700 m2. “We gaan onze opslagactiviteiten van wijn en bier geleidelijk aan naar hier overbrengen. Voorlopig bevinden die zich nog in Canal Logistics, in een gehuurd magazijn”, leggen president Alain Ziegler en CEO Diane Govaerts uit. Ziegler, dat nu al 2000 containers per jaar tussen de haven van Antwerpen en die van Brussel vervoert, is trouwens van plan om nog meer gebruik van de waterwegen te gaan maken. De nieuwe centrale zetel bevindt zich dan ook net tegenover de containerterminal van de Haven van Brussel.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo