Afvalinzameling gaat door

Na de aankondiging van de strenge inperkingsmaatregelen waartoe de federale regering had besloten, werden de voorwaarden waaronder de afvalinzameling plaatsvindt, ter discussie gesteld. Vandaag de dag wordt er nog steeds verzameld, maar dan wel in kleinere ploegen.

Eén bestuurder en twee laders, die naast elkaar werken en soms dezelfde cabine delen: de werkomstandigheden in de sector van de huisvuilophaling zijn niet verenigbaar met de noodzakelijke sociale maatregelen om afstand te houden. De andere betrokken sector was de verhuizingen, waarvan het lot is geregeld omdat het niet als “essentieel” wordt beschouwd. De inzameling van huishoudelijk afval daarentegen lijkt door te gaan, maar in een ander tempo omdat er nu slechts één verlader is. “We proberen de dienstverlening verder te zetten met voorzorgsmaatregelen in het achterhoofd, omdat we weten dat we belangrijk werk doen”, zegt een bron die anoniem wil blijven bij een van de grootste verzamelaars van het land. “Het spreekt voor zich dat we in deze specifieke context prioriteit moeten geven aan de inzameling van de restfractie van huishoudelijk afval, maar vooral aan al het afval van ziekenhuizen. Ik hoop dat onze andere klanten zullen begrijpen… ” Chauffeurs en andere vuilnismannen kunnen daarom zonder aarzeling worden toegevoegd aan de (lange) lijst van nieuwe alledaagse helden…

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo