Amazon bedient Vlaamse klanten vanuit DC’s in Duitsland en Frankrijk

Amazon heeft zijn zesde marktplaats in Europa geopend. Met Amazon.nl mikt de Amerikaanse e-commercereus niet alleen op de Nederlanders maar ook op de Vlamingen. Een fulfilmentcenter in de Benelux is nog niet aan de orde. De logistiek wordt vanuit vijf DC’s in Duitsland en één in Frankrijk georganiseerd.

De Nederlandse webshop van Amazon bestond al, maar verkocht eigenlijk alleen maar boeken en video’s. Nu verkoopt de online winkel ook miljoen producten in een dertigtal categorieën, zoals  schoonheidsproducten, elektronica, kleding, muziek en wonen. Franstalig België wordt al zeer lang door Amazon.fr bediend. In Wallonië is Amazon marktleider.

Op Amazon.nl worden producten boven de 20 euro die door Amazon worden verkocht worden gratis geleverd. Dat geldt ook voor de producten van de verkooppartners die Amazon als marktplaats gebruiken (als ze gebruikers zijn van Fulfilment by Amazon). De levering gebeurt dan standaard binnen de 2 à 4 dagen. Voor een Priority-bezorging (levering op de volgende werkdag na verzending) wordt 2,99 euro aangerekend. Voor sommige producten is ook een levering dezelfde dag (’s avonds) mogelijk, voor de prijs van 3,99 euro.

De Prime-abonnees betalen 2,99 euro per maand forfaitair. Zij genieten dan van een gratis next-day levering of in sommige gevallen een same-day levering. Daarnaast genieten ze van gratis streamingdienst (Prime Video), games en opslag van foto’s.

De distributie gebeurt vanuit fulfilmentcentra van Amazon in Duitsland en Frankrijk (Rijsel). Fulfilment by Amazon staat in voor de opslag, de picking, verpakking en verzending. De bezorging in België en Nederland gebeurt door pakjesdiensten, maar (nog?) niet door eigen Amazon bestelwagens.

Volgens Roeland Donker, country manager Amazon.nl is een DC in de Benelux (of een satelliet-DC voor de meest verkochte producten) niet aan de orde. “De locaties van de huidige fulfilmentcentra laten ons toe om snel en efficiënt in België te leveren”, zegt hij.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo