Beroerde tijden bij Waberer’s

Aanzienlijke daling van het transportvolume, overhaast vertrek van de CEO: de Hongaarse transporteur Waberer’s wordt hard getroffen door de coronaviruscrisis. Een ‘aanzienlijk’ deel van de vloot werd met onmiddellijke ingang stilgelegd.

Waberer’s is buiten de thuismarkt alleen actief in het transport van volle vrachten. Dit betekent dat de onderneming sterk afhangt is van de industriële activiteit en van het vrije verkeer van goederen. In beide gevallen heeft de coronaviruscrisis het Hongaarse bedrijf hard getroffen, zozeer zelfs dat Waberer heeft aangekondigd dat het een ‘belangrijke’ deel van zijn voertuigen met onmiddellijke ingang stopt en de betrokken chauffeurs repatrieert. Een oefening die Waberer’s bekend is, maar met het verschil dat de hervatting van de activiteiten deze keer niet te voorzien is.

En dat is nog niet alles: Waberer’s bevriest alle wervingsprocedures en gaat onderhandelen over de salarissen. We mogen niet vergeten dat de verhoging van de lonen van de chauffeurs, die werd toegekend op een moment dat het tekort aan chauffeurs zich in Hongarije begon te doen gevoelen, net voor de eerste financiële problemen van het Hongaarse bedrijf was gekomen. De financiële moeilijkheden zijn nog lang niet voorbij, aangezien de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal van 2019 met 3,9% daalde, de EBITDA met 27,4% daalde en de presentatie van de financiële resultaten over het boekjaar 2019 is uitgesteld tot een nog niet nader bepaalde datum. Tegen deze achtergrond heeft CEO Robert Ziegler, die sinds begin 2019 aan het roer staat, het schip verlaten. Hij wordt vervangen door de CFO Barna Erdélyi.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo