Containerterminals Antwerpen nemen extra maatregelen

Hoewel de Port of Antwerp vandaag nogmaals heeft bevestigd dat het 100% operationeel blijft, nemen onder meer PSA Antwerp en MPET grondige voorzorgsmaatregelen om alle terminalgebruikers maximaal te beschermen. 

De volgende maatregelen genomen die betrekking hebben op de vrachtwagenchauffeurs:

  • Er worden extra kuisploegen ingeschakeld die non-stop ter plaatse zijn in de aanmeldingslokalen om alle klavieren, touchscreens en vingerscans voor vrachtwagenchauffeurs te reinigen.
  • Het maximaal aantal personen dat gelijktijdig toegelaten wordt in de aanmeldingslokalen werd beperkt. Dit aantal staat duidelijk aangegeven met affiches aan de inkomdeuren.
  • Het aantal beschikbare self service desks werd gehalveerd. De beschikbare desks staan verspreid, zodat er steeds voldoende afstand gecreëerd kan worden tussen chauffeurs.
  • Er werden wachtrijen gecreëerd met duidelijk gemarkeerde afstanden die gerespecteerd dienen te worden, dit eveneens om te allen tijde voldoende afstand tussen chauffeurs te creëren.

Vermeld in de TAR-codes alle behandelingen om zo de doorlooptijden aan de automatische truckloketten te versnellen. Op MPET K1742 kan de chauffeur bij een correcte en volledige TAR code gebruik maken van de Automatic Gate-In, waardoor hij/zij niet meer moet uitstappen en binnenkomen in het gebouw.

Bron: TLV

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo