Coronavirus: steunmaatregelen voor bedrijven

Gezien het snel verslechterende economische klimaat als gevolg van de coronaviruscrisis kunnen transportbedrijven die economische problemen ondervinden, de RSZ vragen om hun sociale bijdragen in termijnen te betalen.

Een onderneming kan bij de RSZ een minnelijk betalingsplan aanvragen voor het eerste en tweede kwartaal van 2020. Met dit plan kunt u gedurende een periode van maximaal 24 maanden maandelijkse betalingen doen. Hetzelfde soort termijnplan kan worden aangevraagd voor de BTW (als de schuldeiser kan aantonen dat de betalingsmoeilijkheden verband houden met Covid-19) en de bedrijfsvoorheffing.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de federale regering de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht heeft verlengd tot 30 juni 2020. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kan ook worden ingeroepen in afwachting van de erkenning van het statuut van “onderneming in moeilijkheden”, en de tijdelijke werkloosheidsuitkeringen – zowel om economische redenen als wegens overmacht – worden verhoogd van 65 % tot 70 % voor een periode van drie maanden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo