DAF start met de praktische tests van de CF Hybrid Innovation

DAF Trucks is begonnen met de veldtests van de CF Hybrid Innnovation. De Nederlandse transporteur Peter Appel gebruikt twee voertuigen van dit type om supermarkten te bevoorraden.

De DAF CF Hybrid Innovation heeft een Paccar MX-11 dieselmotor van 10,8 liter met 450 pk, een ZF-elektromotor van 100 pk (maximaal vermogen van 175 pk) en een ZF TraXon- versnellingsbak die speciaal voor hybride aandrijving is ontworpen. Batterijen van 85 kWh voeden de elektrische motor en worden tijdens het gebruik van de dieselmotor weer opgeladen. In de toekomst wordt het ook mogelijk om de batterijen aan een laadpaal op te laden. Met volle batterijen heeft de DAF CF Hybrid Innovation een emissievrije, elektrische actieradius van 30 tot 50 km.

Marcel Pater, wagenparkverantwoordelijke voor het bedrijf Peter Appel Transport (met in totaal 680 trucks), vertelt: “Hoewel elektrotrucks perfect zijn voor de stadsdistributie, is de hybride technologie beter aan lange trajecten aangepast. In de stad rijdt de DAF CF Hybrid volledig elektrisch. Dankzij zijn dieselmotor kan hij probleemloos de verschillende distributiecentra in Nederland en het buitenland bereiken.” Ron Borsboom, directeur-generaal van de productontwikkeling van DAF Trucks: “Het elektrische geheel biedt een doeltreffend alternatief voor de stadsdistributie, terwijl de dieseltechnologieën een uitstekende optie zijn voor lange afstanden, zeker met de nieuwe brandstoftypes. Wat de lange termijn betreft, zijn we ook bezig met waterstof.”

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

DAF Trucks: de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG+ serie uitgelicht

Eerder dit jaar introduceerde DAF de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG+ serie met een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. De nieuwe XDC en XFC bouwvoertuigen, die nu ook leverbaar zijn in 4×2 asconfiguraties, werden tijdens Matexpo voor het eerst getoond. DAF biedt met Ready to Go een uitgebreid programma […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo