“De Covid-19-crisis zal de toeleveringsketens ingrijpend veranderen.”

Europa bevindt zich nog in het beginstadium van de coronaviruscrisis en sommige mensen voorspellen nu al de gevolgen op lange termijn. Zo is het onderzoeksbureau ABI Research van mening dat de toeleveringsketens in de toekomst minder mono-afhankelijk zullen moeten zijn.

“Als eerste stap zullen de productiemanagers en de eigenaars van de fabrieken proberen hun bevoorrading veilig te stellen en de beperkingen die aan hun eigen bevoorradingsketen worden opgelegd, veel verder stroomopwaarts te analyseren. Ze zullen ook willen weten welke invloed ze hebben op hun leveranciers”, legt Michael Larner, Principal Analyst bij ABI Research, uit. Hij is ook van mening dat productiebedrijven hun due diligence-processen moeten uitbreiden naar de risico’s van hun eigen leveranciers: “Als u de risico’s van de toeleveringsketen wilt beperken, moet u niet alleen stoppen met het inkopen bij één enkele leverancier, maar ook vermijden dat u uit één enkele regio gaat inkopen”.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo