De haven van Antwerpen blijft open

Port of Antwerp bevestigt dat de Haven van Antwerpen operationeel blijft. “De haven behoort tot de essentiële infrastructuur van ons land. De logistieke keten en bevoorrading van ons land worden zo veiliggesteld”, luidt het.

Essentiële goederen zullen ook de komende weken via de haven vervoerd worden, zodat de logistieke keten zo veel mogelijk te vrijwaren. Binnen de haven werd er een multidisciplinaire en grensoverschrijdende taskforce aangesteld om te evalueren of bijkomende maatregelen nodig zijn en alle havenpartners daarvan op de hoogte te houden.

  • tankstations blijven geopend en bevoorraad. Andere winkels zijn gesloten
  • Alle inkomende schepen moeten een Maritime Declaration of Health voorleggen, waarbij de kapitein 24 uur voor opvaart moet aangeven of er zieken of vermoedens van zieken aan boord zijn, evenals een lijst van de laatste tien aangelopen havens. Het schip wordt daarop door Saniport gescreend
  • Aan boord gaan wordt beperkt tot de meest noodzakelijke bezoeken Rechtstreeks contact met de bemanning wordt zo veel mogelijk vermeden
  • voor het loket moeten truckchauffeurs afstand houden in wachtrijen. Er wordt gevraagd om eventueel met een afroep- of ticketsysteem te werken, en terminals moeten zorgen voor voldoende handhygiënevoorzieningen bij handscans en touchscreens.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo