De haven van Luik blijft open

De Haven van Luik zet haar activiteit voort met versterkte sanitaire maatregelen. De op twee na grootste Europese binnenhaven kondigt aan dat containertrafieken in 2019 een record hebben bereikt.

“De Vereniging van Beheerders en Gebruikers van de Haven van Luik (MUPOL) bevestigt dat de meeste concessiehouders de nodige maatregelen hebben genomen, in overeenstemming met de instructies, om de continuïteit van de activiteit te verzekeren. Alles wordt in het werk gesteld om een veilige omgeving te garanderen. Een vertraging of zelfs stopzetting van bepaalde bedrijfstakken (zoals de bouw- en staalsector) is echter te betreuren”, stelt de Haven.

Containers sterk omhoog

Terwijl het totale verkeer stabiel was (15,9 miljoen ton voor de waterwegen) of licht daalde (21,1 miljoen ton voor de waterweg, de weg en het spoor, dwz – 1%), kende het containerverkeer opnieuw een recordjaar met 96.220 TEU, d.w.z. een stijging van 13%, met name dankzij nieuwe activiteiten op het Trilogiport-platform. Op deze site zal op het einde van het voorjaar een nieuw magazijn van 20.000m² in gebruik worden genomen. Dit nieuw gebouw is een initiatief van Weerts Supply Chain.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo