De UPTR vraagt steunmaatregelen voor alle vervoerders

Momenteel zijn de financiële steunmaatregelen voor ondernemingen in moeilijkheden beperkt tot sectoren die als niet-prioritair worden beschouwd. De UPTR vraagt dat ook transportbedrijven hiervan kunnen profiteren, aangezien veel van hen ook stilstaan omdat hun eigen klanten hun activiteiten hebben gestaakt.

“De sector Transport & Logistiek is meer dan alleen het bevoorraden van voedingswinkels. Wij groeten de toewijding van de transporteurs en logistiekers die blijven werken om onze winkels te bevoorraden, maar we willen er ook op wijzen dat deze realiteit een andere realiteit maskeert: de activiteit van veel transporteurs en logistiekers is volledig stilgelegd!”, zegt Michael Reul, directeur van de UPTR. Hij verwijst o.a. naar de cijfers die Viapass heeft verstrekt over de vermindering van het aantal kilometers dat door vrachtwagens wordt afgelegd op het netwerk waarop de kilometerbelasting van toepassing is.

De UPTR roept de regionale overheden dan ook op om de bedrijven die in NACE-code 494.10 zijn opgenomen en die zich in een impasse bevinden, op te nemen in de lijst van bedrijven die in aanmerking komen voor de financiële steunmaatregelen. Een voorstel dat ook door het CdH in Wallonië is gedaan. Concreet zou de daling van de activiteit gemakkelijk te bewijzen zijn, volgens Reul: “Transporteurs kunnen heel gemakkelijk bewijzen dat hun activiteiten volledig zijn stopgezet: ze hoeven alleen nog maar de facturen voor de kilometerheffing te overleggen! »

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo