Doorstart autokeuring in Vlaanderen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft besloten dat de keuringsstations vandaag terug opengaan voor bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen. 

Lydia Peeters nam edze beslissing om te vermijden dat prioritaire voertuigen nu zonder keuring vallen en niet meer konden ingezet worden voor transport. Wekelijks worden er 1.784 zware voertuigen en 3.686 aanhangwagens en opleggers gecontroleerd.

De keuringsstations zullen werken volgens duidelijke richtlijnen en regels die voldoen aan deze voorgeschreven door de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Dit zijn richtlijnen om zowel de bestuurder als de controleur te beschermen. Ook keuringsstraten bij transportfirma’s gaan terug operationeel.

Wat mag voor bedrijfsvoertuigen (+ 3.5 Ton ) en prioritaire voertuigen

  • Eerste keuring
  • Periodieke keuring voor voertuigen waarvan de geldigheid van het keuringsbewijs binnen de 8 kalenderdagen vervalt.
  • Technische herkeuring
  • Administratieve keuring voor inschrijving.

 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo