DPD spoort klanten aan om een contactvrije leveroptie te gebruiken

DPD blijft pakketten leveren, maar vraagt klanten om te kiezen voor een contactvrije leveroptie. Zo wordt het contact met de scanner van de chauffeur vermeden et de gezondheid van de medewerkers beter gewaarborgd.

“Dankzij onze Predict dienst kan de ontvanger een halfuur voor ontvangst van zijn pakket de levering wijzigen. We sporen de ontvangers aan om neerzettoestemming te geven met daarin de ‘veilige’ locatie waar het pakket achtergelaten dient te worden. Met deze optie geeft de ontvanger de toestemming aan de chauffeur om het pakket neer te zetten op een vooraf bepaalde plaats.Tekenen op de scanner is op dat moment niet meer nodig. Is er alsnog een fysieke levering nodig, dan wordt het pakket zoals gebruikelijk aangeboden aan de deur. In plaats van de klant te laten tekenen voor ontvangst zal de chauffeur de naam van de ontvanger vragen en die zelf invullen op de handscanner. Bij dit alles zal de chauffeur ook een afstand van minstens 1 meter respecteren met de klant”, zegt Silvio Mestdagh, CEO DPD Belux.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo