Europa valideert het principe van ‘groene corridors’

Om het wegvervoer te helpen zijn rol bij de levering van essentiële goederen ten volle te spelen, hebben de EU-ministers van Vervoer gisteren het beginsel van ‘groene corridors’ onderschreven waarlangs het wegvervoer niet onnodig mag worden afgeremd.

Het verzoek kwam van verschillende beroepsfederaties, leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie. Nu sommige landen hun grenzen sluiten en/of extra formaliteiten opleggen aan vervoerders (bijvoorbeeld Hongarije sinds gisteren), worden de wachttijden aan de grenzen langer en wordt het wegvervoer vertraagd. Het is echter nog niet bekend hoe de lidstaten deze groene corridors zullen of moeten uitvoeren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo