Gheeraert Transport: “We denken erover om niet langer naar Italië te rijden”

Het coronavirus begint zwaar op de economie – en dus ook op het transport – door te wegen. Hoe reageren de transporteurs op deze ramp? Na ons gesprek met Corneel Geerts publiceren we nu de getuigenis van Gheeraert Transport, voor wie Italië de vijfde grootste markt is.

Gheeraert Transport is onder andere gespecialiseerd in distributie en gegroepeerd vervoer, internationaal vervoer, tank- en containertransport, uitzonderlijk vervoer en logistiek (30.000 m2 opslagruimte). Het bedrijf werkt met ruim honderd motorvoertuigen en meer dan tweehonderd getrokken voertuigen. Stijn Gheeraert, directeur, verklaart hoe zijn bedrijf ervoor staat: “De volumes van en naar Italië zijn aanzienlijk afgenomen. Daardoor is onze kostprijs gestegen terwijl de klanten ons hetzelfde blijven betalen. Op veel plaatsen in Italië zijn de bedrijven gesloten, wat het moeilijk maakt om nog retourvrachten te vinden. Voor ons is Italië ‘slechts’ de vijfde grootste markt, de impact blijft voor ons dus nog beperkt. Maar het coronavirus weegt ook zwaar op de andere markten. Een lagere invoer vanuit China betekent dat er ook bij ons lokaal minder transport wordt gevraagd. Als bedrijf voelen we die dalingen zeker. Januari was nog een vrij goede maand, maar februari en maart zijn dat lang niet meer.”

De transporteur uit Loppem heeft wel maatregelen genomen. Stijn Gheeraert: “We geven onze administratieve medewerkers de mogelijkheid om van thuis uit te werken. Voor de verantwoordelijken van de planning is dat minder evident omdat daar veel onderlinge communicatie voor nodig is. We volgen trouwens strikt de richtlijnen van de overheidsdiensten en nemen op dat vlak geen enkel risico. Ons jaarlijks congres met de distributieplanners zou op 14 en 15 maart plaatsvinden, maar dat is ook geannuleerd. We hopen zo de spreiding van het virus te kunnen helpen inperken. We wijzen onze medewerkers op het belang van een goede handhygiëne. We geven de weinige chauffeurs die nog naar Italië rijden maskers en handschoenen mee. Zolang ze in hun voertuig blijven, lopen ze weinig risico. We houden er rekening mee dat we de komende dagen en weken misschien zullen beslissen om niet meer naar Italië te rijden. En we hebben de indruk dat onze klanten die beslissing zouden begrijpen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo