HelloFresh gaat elektrisch bezorgen

Maaltijdboxleverancier HelloFresh investeert in een elektrische vloot, waarmee het dit jaar nog de Gentse binnenstad 100 procent emissievrij wil bezorgen. Daarnaast werkt HelloFresh sinds oktober 2019 met nieuwe transportplanningsoftware om haar routes te optimaliseren.

HelloFresh baat vier transporthubs in België uit (Gent, Kluisbergen, Namen en Rumst) en zet in op Belgische voertuigen met Belgische chauffeurs. Om de CO2-uitstoot in de gehele Benelux nog verder te beperken, werkt HelloFresh nu ook met de OptiFlow rit- en routeoptimalisatie software van Conundra. Daarnaast kunnen klanten zelf zien wat het meest duurzame bezorgmoment is, wat ervoor zorgt dat de bezorgers minder uren en kilometers maken voor het bezorgen van de maaltijdboxen.

‘Door de uitrol van deze initiatieven en de implementatie van Conundra OptiFlow, besparen we maandelijks maar liefst negen ritten rond de aarde’, aldus Thomas Stroo, COO van HelloFresh Benelux. ‘Daarnaast zit de laadruimte van onze bezorgbusjes 16 procent voller. Opgeteld zorgt dit alles voor een reductie van 867 ton CO2 in de Benelux op jaarbasis.’

 

Emissievrije bezorging

‘Duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel bij HelloFresh. Zo heeft ons distributiecentrum een BREAAM Certificate of Excellence’ vervolgt Stroo. ‘Naast de initiatieven die we vandaag reeds nemen, werken we ook al aan de volgende groene stap: bezorging van onze maaltijdboxen met elektrische busjes en dus geheel emissievrij. We willen deze zomer nog de eerste compleet emissievrije bezorgingen doen in Gent en Antwerpen.’ De maaltijdboxleverancier werkt daarom op dit moment samen met verschillende autofabrikanten om dit mogelijk te maken. Uiteindelijke doel? ‘Tegen het einde van 2022 de helft van de gehele Benelux bezorging elektrisch te kunnen verzorgen.’ aldus Stroo.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo