Jo Van Moer: “Herplannen in functie van sectoren in nood”

België ligt op zijn gat. Al is het voor sommige transport- en logistieke bedrijven overuren kloppen. Zo ook voor Van Moer Logistics, die actief is in zowat alle transportdomeinen: “Bij Van Moer doen we momenteel al het mogelijke om de capaciteit te garanderen. Samen met de zorgsector draagt de logistieke sector een grote verantwoordelijk, daarom engageren onze medewerkers zich dag en nacht om ons land van de nodige goederen te kunnen blijven voorzien”, zo vertelt zaakvoerder Jo Van Moer ons. 

Globaal gezien ziet Van Moer Logistics een daling in de volumes. Al worden deze ingezet om de goederenstromen van onze warenhuizen te ondersteunen. Jo Van Moer: “Bij Delhaize is het momenteel alle hens aan dek. We voorzien normaal 100 trekkers waarbij we momenteel al een 20-tal extra trekkers ter beschikking stellen. Ook in hun distributiecentrum helpen onze magazijniers nu met het klaarzetten van de orders om zo de warenhuizen van voldoende goederen te kunnen voorzien.”

“Maar ook in andere sectoren geven we gehoor aan een plotse vraag naar capaciteit door de verstoring van hun huidige processen. Momenteel is het herplannen van onze mensen naar de sectoren in nood dus prioritair”, aldus Van Moer.

Van Moer Logistics nam begin deze week de nodige maatregelen. “Iedereen die kan thuiswerken, werkt sinds deze week ook thuis. De overige collega’s, zowel bedienden, arbeiders en chauffeurs worden voldoende gesensibiliseerd en worden voorzien van de nodige beschermingsmiddelen zodat ze hun taken op een veilige manier kunnen uitvoeren.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo