[ADVERTORIAL] Kiezen voor een compleet geautomatiseerde logistiek

Van eenmanszaak tot een bloeiend bedrijf met meer dan 1200 werknemers: dat is Van Moer Logistics uit Zwijndrecht, opgericht in 1990. Naast transport, richten zij zich op de tijdelijke opslag van goederen en de (her)verpakking of etikettering ervan. Om haar complexe logistieke processen te beheren koos het havenbedrijf voor het open source systeem iTOS van iOnLogistics. De grote flexibiliteit van de software in combinatie met maatwerk, om in te spelen op individuele noden, maken het verschil. Alle goederen, van paletten tot rollen of van voeding tot staal, worden ondersteund door dit softwarepakket dat zich specifiek richt tot logistieke ondernemingen.

Configuratie en maatwerk

Voor Van Moer Logistics werd een nieuwe software-implementatie aangegaan. Ze waren op zoek naar een ultra configureerbare tool voor het logistieke beheer via haar ERP/WMS. Maatwerk was hierbij een vereiste om klanten inzicht te geven in de hele keten: scanning, traceerbaarheid, locatie, inventaris tot aan facturatie van de goederen. Met dank aan het softwarepakket iTOS kan Van Moer de exploitatiekosten optimaliseren en worden de interne processen zo efficiënt mogelijk gepland.

Ongekende flexibiliteit

De integratie van de huidige rapportering in het softwarepakket, was één van de belangrijkste vereisten inzake maatwerk. Dankzij het open database model van iTOS kon deze taak probleemloos geklaard worden. Vandaag draaien alle warehouseactiviteiten van Van Moer met iTOS. Dit zorgt voor een compleet geautomatiseerde logistiek onder meer via scanning. Het vervoer en de traceerbaarheid van de goederen verlopen nu veel vlotter. Dankzij de grote flexibiliteit van iTOS is Van Moer klaar voor nieuwe ontwikkelingen of integraties in de toekomst.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo