Marc Geerts: “Ondanks coronavirus rijden we momenteel nog gewoon naar Italië”

Sinds maandag is Italië wegens het Coronavirus volledig afgesloten. Welke gevolgen heeft dit voor het wegtransport naar en van dat land? We vroegen het aan het bedrijf Corneel Geerts.

Italië is voor de firma Corneel Geerts de vierde grootste Europese markt, na Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Wekelijks doet Corneel Geerts een vijftiental trajecten heen en terug naar die bestemming. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van wijn van Italië naar de Benelux. In de omgekeerde richting transporteert het chemische producten die hoofdzakelijk uit de haven van Antwerpen en die van Rotterdam afkomstig zijn. Marc Geerts over de huidige problemen rond het Coronavirus: “Voorlopig rijden onze trucks nog normaal. De mensen moeten nog altijd eten dus de trucks worden door de Italiaanse autoriteiten niet tegengehouden. We moeten onze chauffeurs wel maskers en handschoenen meegeven. Ze mogen bovendien geen contact hebben met het personeel in de kantoren en/of opslagplaatsen. Er zijn overal controles, maar zoals gezegd, mogen de vrachtwagens wel overal rijden.”

Klanten van Corneel Geerts kunnen hun verzendingen ook, zoals altijd, opvolgen via de gratis track-and-tracedienst van het bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo