RoadHeroes #1 : in het hart van de Liege Container Terminal

Het nut van het wegvervoer is misschien nog nooit zo duidelijk geweest als vandaag, en TRANSPORTMEDIA wil het werk van de vrachtwagenchauffeurs op zijn eigen manier eren. In het kader van het Passion4Trucks-evenement zijn en worden geleidelijk aan een aantal initiatieven in die richting gelanceerd. Deze keer ligt de focus op #RoadHeroes, de visie van een fotokunstenaar die met zijn Nikon in de hand het beroep van vrachtwagenchauffeur sublimeert terwijl hij België doorkruist.

Van de grootste containerterminal in de haven van Antwerpen tot de stilte van de Ardense bossen blijven vrachtwagenchauffeurs de goederen vervoeren die onontbeerlijk zijn voor het dagelijkse leven. Hun werk- en leefomstandigheden, zowel bij goed als bij slecht weer, vormen het terrein voor #RoadHeroes, een fototentoonstelling die in eerste instantie virtueel zal zijn, maar die zodra de omstandigheden het toelaten een ‘live’ tentoonstelling zal worden.

Onze fotograaf Erik Duckers heeft geen gelijke als het gaat om het vastleggen van de menselijkheid die soms verborgen zit achter het stuur van een 44-tonner. Elke week zullen we een aantal van zijn foto’s publiceren op www.transportmedia.be en www.passion4trucks.be.

#1 : in het hart van de Liege Container Terminal

Deze foto’s, genomen voor de coronaviruscrisis (er was dus nog geen sprake van sociale distantie!), illustreren verschillende facetten van de containeroverslag, transporteenheden die onlosmakelijk verbonden zijn met multimodaliteit!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo