Serge Gregoir over veiligheid: “Chauffeurs beslissen zelf over leverinstructies”

Eutraco uit Roeselare heeft meerdere activiteiten in zowel transport als logistiek die op een of andere manier ‘voeding’ of ‘medisch’ gerelateerd zijn. Het spreekt voor zich dat het in deze sectoren razend druk is. “Het is opvallend dat het hamstergedrag zich ook doortrekt tot bedrijven, zoals bijvoorbeeld woonzorgcentra”, weet Serge Gregoir ons te zeggen. 

Behalve het transport van voeding en medisch goederen, merkt Eutraco een duidelijke daling van volumes. Ook is er een andere manier van werken. Serge Gregoir, CEO Eutraco: “De behoefte aan “VAS”, value added services, is veranderd. Daar waar we vroeger moesten afstapelen en ons doorheen de gebouwen begeven, is dit nu vooral herleid naar levering op centrale plaats. Uiteraard moeten we overal strikte afstand, hand hygiëne en dergelijke borgen. Bij de woonzorgcentra merken wij een verdubbeling in volumes… Merkwaardig want daar zijn er niet meer bewoners dan pakweg 3 maanden geleden.”

En hoe gaan de chauffeurs zelf om met de situatie? “Chauffeurs krijgen toch net iets meer waardering op de losplaatsen. En zoals boven gemeld is de VAS veranderd om minder risico op besmetting te lopen. Over het algemeen heerst er toch wat onzekerheid en angst bij de chauffeurs, al varieert dit van persoon tot persoon. We zijn wel met onze opdrachtgevers overeengekomen dat chauffeurs beslissen in hoeverre ze leverinstructies volgen. Als ze bijvoorbeeld geen woonzorgcentrum of hospitaal willen betreden, mogen ze aan de deur leveren. Persoonlijke veiligheid boven alles”, zegt Gregoir.

En tot slot heeft hij nog een boodschap naar de ganse sector: “Tegen dé onzichtbare vijand, onze helden, deur aan deur … #RESPECT”, aldus Serge Gregoir.

 

 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo