Strenge maatregelen, maar North Sea Port is nog volledig operationeel

North Sea Port en de bedrijven laten waar mogelijk de operationele activiteiten in alle veiligheid doorgaan. Er gelden sowieso al strikte maatregelen voor scheepvaart, voordat ze North Sea Port aandoen. De reeds gemaakte afspraken – in samenspraak met de landelijke gezondheidsdiensten GGD (voor Nederland) en Saniport (voor België) – blijven intussen gelden:

– Voor scheepvaart geldt dat zij, zoals gebruikelijk, de Maritime Declaration of Health, moeten invullen. Deze procedure staat in nauwe afstemming met de gezondheidsdiensten.
– Deze Maritime Declaration of Health moet 24 uur voor het binnenlopen van de haven ingevuld zijn.
– Zodra op dit formulier slechts 1 enkele vraag met ‘ja’ wordt beantwoord, wordt de gezondheidsdienst direct betrokken.

Een aantal terminals hanteert intussen bijkomende vragenlijsten of temperatuurmetingen.

Taskforce volgt nauwgezet nautische en economische gevolgen
North Sea Port: “Aanvullend aan het Crisisteam is sinds vrijdag 20 maart een Taskforce team operationeel. Dit team richt zich meer specifiek op de operationele en de economische aspecten in de haven en op de vrijwaring van de toelevering van grondstoffen, goederen, voedsel en levensreddende middelen. De inzet is om, waar mogelijk en veilig, de scheepvaart en alle daarbij horende nautische facetten door te laten gaan in North Sea Port (van mogelijk oponthoud bij schepen, inzet van loodsen en sleepdiensten en bootlieden/vastmakers, bedieningen van bruggen en sluizen, tot laden en lossen, en vervoer via achterlandverbindingen). Hiervoor is er nauw contact met de bedrijven, dienstverleners en overheden. De economische impact bij bedrijven wordt dagelijks gemonitord. Steeds wordt bekeken hoe het havenbedrijf North Sea Port oplossingen kan bieden om noden te vervullen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo