Tailormade Logistics koopt nog eens 16 DAFs

Tailormade Logistics heeft nog eens 16 DAF CF besteld. Deze zullen met 100 % HVO rijden om de ecologische voetafdruk van de Gentse logistieker zo laag mogelijk te houden.

In 2019 kocht Tailormade Logistics al jaar vijf DAF bakwagens CF FA 4×2 340 pk en 20 trekkers XF 430 FT 430 pk. Enkele weken geleden volgde een bestelling van 16 CF FA 4×2 340 pk. “De keuze voor DAF is in de eerste plaats de keuze van mijn chauffeurs”, benadrukt CEO Bert Vandecaveye. “Zij zijn zeer tevreden over het comfort van de cabine: ze hebben een beter overzicht op de weg, de wagen rijdt stiller en hij is vooral rug-vriendelijk. Een bijkomend voordeel: omdat ze graag met een DAF-truck rijden, zijn ze ook voorzichter en is er minder schade aan de voertuigen.”

Vorige maand investeerde Tailormade Logistics in twee HVO-tankstations (in Gent en Ghlin) met een capaciteit van 25.000 liter. Daar wordt HVO van de derde generatie getankt : deze biodiesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en dierlijk restafval. Bert Vandecaveye : “HVO is dubbel zo duur als diesel, dus gebruiken wij het voor die transportopdrachten waarbij het aandeel van het brandstofverbruik het kleinst is. Denk aan stadsdistributie en het voortransport van internationale opdrachten naar spoorwegterminals.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo