Tijdelijke versoepeling rij-en rusttijden

In een tijd waarin de toeleveringsketens soms ernstig verstoord zijn, kondigde federaal minister van Mobiliteit François Bellot aan dat de toepassing van de rij- en rusttijden tijdelijk zal worden versoepeld.

Het doel van de maatregel is niet om bestuurders te helpen die geconfronteerd worden met grenscontroles of abnormaal lange wachttijden op de plaats van (uit)laden, maar wel om de levering van basisbenodigdheden in België te garanderen.

Concreet gaat het alleen om chauffeurs die betrokken zijn bij het vervoer van voedsel, medicijnen en andere essentiële benodigdheden naar winkels en apotheken. Ze moeten op de achterkant van hun print-out vermelden waarom ze de normale rijtijden niet hebben kunnen respecteren. Deze tolerantie geldt slechts tot woensdag 18 maart 2020 om 23.59 uur. De minister herinnert er ook aan dat dit geenszins een oproep is om de algemene beginselen van de verkeersveiligheid te negeren en vermoeid te rijden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo