Transportprijzen in de lift

Op de spotmarkt zijn de transportprijzen sinds het begin van de cornaviruscrisis gestegen. Deze evolutie, gemeten op het Transporeon platform, is een logisch gevolg van een afname van de beschikbare transportcapaciteit.

De spotmarkt, die ruwweg overeenkomt met vrachtbeurzen en andere online marktplaatsen, is geen betrouwbare indicator voor de gehele vervoerssector, maar maakt er wel een belangrijk deel van uit. Op zijn platform heeft Transporeon dagelijks de impact van de coronaviruscrisis gemeten en sinds 17 maart lijkt de trend duidelijk: in vergelijking met dezelfde periode in 2019 is de beschikbare transportcapaciteit met 11,2% gedaald, terwijl de prijsindex met 2,6% is gestegen. “Dit is de eerste keer dat de beschikbare transportcapaciteit lager is dan in het voorgaande jaar”, aldus Oliver Kahrs (Tim Consult) na analyse van de cijfers van Transporeon. Hij constateert ook een toename van het aantal transportopdrachten dat door vervoerders wordt geweigerd, terwijl uit een andere analyse blijkt dat verladers zich massaal afkeren van tenders en de voorkeur geven aan maatregelen die hun bevoorradingsketen veiligstellen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo