Update over nieuwe rijverboden

Ook al blijft het goederenvervoer over de weg over het algemeen mogelijk, toch beginnen er bepaalde beperkingen aan te worden opgelegd. Een kort overzicht van de belangrijkste beslissingen die een impact kunnen hebben op de Belgische transportbedrijven…

In de Tsjechische Republiek, waar een algemeen inreis- en uitreisverbod is ingesteld, blijven alleen bepaalde grensovergangen open voor goederenverkeer: Dolní Dvořiště, České Velenice en Hatě Mikulov met Oostenrijk en Strážný, Pomezí n.O., Rozvadov, Folmava, Žel. Ruda, Krásný Les, H.Sv. Šebestiána met Duitsland.

In Denemarken zijn slechts twee grensovergangen toegankelijk voor vrachtwagens: Frøslev (E45) en Sæd (N11).

De situatie die de komende dagen in Frankrijk zal heersen na de nieuwe inperkingsmaatregelen is nog niet duidelijk.

De lijst van toegankelijke grensovergangen om Polen binnen te komen is gepubliceerd op de website van de IRU.

Tussen Spanje en Portugal zijn slechts enkele grensovergangen toegankelijk: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) en Vila Verde de Ficalho (Beja).

De interactieve kaart die uw wachttijden aan de Europese grenzen in real time toont, ontwikkeld door het Duitse bedrijf Sixfold, is hier beschikbaar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo