Featured Video Play Icon

[VIDEOCALL] ODTH draait overuren: “Chinezen wachten op hun Belgische bieren”

Met de borst vooruit en een opgeheven hoofd trotseert ODTH First Logistics de coronacrisis. Ondanks een absenteïsme tussen 10 en 15 procent draait de logistieke dienstverlener, met vestigingen in Rumst en Willebroek, overuren. “Een groot lichtpunt is dat er zich deze week vier gekende multinationals hebben gemeld. Ze denken in deze tijden allemaal aan de sterktes van de logistiek in Vlaanderen”, zegt een optimistische CEO Veroniek De Mulder.

In de videocall (zie onder) heeft Veroniek De Mulder het over de eerste weken na de uitbraak van het coronavirus. “Ons credo vandaag is ‘business continuity as a social service’. Er heerst hier een enorme fierheid en verantwoordelijkheidsgevoel. We zijn vandaag logistiekers ten volle uit.”

Volumetoename bier
“In Rumst draaien we vandaag een vol operationeel Benelux distributiecentrum voor een aantal A-merken. Daar draaien we op dit moment toch wel wat overuren. In Willebroek, waar we een vol operationeel export/import centrum draaien, zien we wel wat stockopbouw. We hebben de Chinezen die zich stilaan beter voelen. en die opnieuw wachten op onder andere Belgisch bier. Hier zien we toch wel wat volumetoename. Verder zien we ook de opbouw bij bestaande klanten zodat ook de Belgische markt steeds bevoorraad blijft”, zegt Veroniek De Mulder.

“En heel belangrijk: we zien ook een aantal nieuwe klanten die nu denken aan de sterktes van de logistiek in Vlaanderen. Alleen deze week al zijn dat er vier geweest die wij nu aan het opstarten zijn. Toch wel vier multinationale spelers.”

12 à 15 procent afwezigheid
Bij de ganse groep ODTH is er een absenteïsme tussen 10 en 15 procent. Veroniek De Mulder: “Dat is vooral te wijten aan ons zeer strikt preventie- en welzijnsbeleid. Mensen die zich niet goed voelen of die een zorgtaak hebben thuis, mogen in alle flexibiliteit naar huis gaan. Dat maakt dat anderen dan weer extra uren presteren. Ik kan alleen maar vaststellen dat ieder hier zijn verantwoordelijkheid neemt door naar huis te gaan als het nodig is, en extra werk op te nemen als het moet zijn. Ik kan dus alleen maar dankbaar zijn en ben nogmaals heel fier om logistieker te zijn”, besluit de trotse CEO.

Bekijk hier het interview integraal:

 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo