VIL laat deeleconomie logistieke assets onderzoeken

Het delen van rollend materieel zoals heftrucks biedt vele voordelen, vindt VIL, die in samenwerking met Howest een deelplatform wil ontwikkelen. Het nieuwe project ‘Sharing Logistics’ moet aantonen of vraag en aanbod gematcht kunnen worden.
“We willen het principe van deeleconomie via een virtueel platform toepassen op de logistieke B2B markt. Bedoeling is een webplatform te ontwikkelen waarbij bedrijven, bv. binnen een industriezone of bedrijvenpark, elkaars onbenutte assets en diensten kunnen gebruiken zonder dat er sprake is van winstbejag”, zegt Mario Demets, Lector Logistiek Management aan Howest Brugge.
Iedereen zou er baat bij hebben : de verhuurder kan een deel van de kosten van stilstand/leegstand drukken en de huurder krijgt een brede toegang tot logistieke assets tegen een kleine kostprijs. Er wordt gemikt op kapitaalintensieve assets zoals heftrucks, hoogwerkers, straddle carriers, veegtoestellen, reachstackers, terminal tractors, maar ook op vergaderzalen, magazijnruimtes of parkings en zelfs op veiligheidspersoneel of opleiders.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo