Wallonië laat technische controle gedeeltelijk doorstarten

De Waalse regering heeft besloten de geldigheidsduur van de groene technische keuringscertificaten, die tussen 1 maart en het einde van de inperkingstermijn aflopen, te verlengen. Sommige technische inspectiecentra zouden echter opnieuw kunnen worden geopend voor prioritaire voertuigen.

Concreet betekent dit dat het groene certificaat van een bestelwagen of van een vrachtwagen verlengd wordt tot het einde van de inperking. Dit geldt niet voor rode certificaten die een of meer technische storingen aangeven.
Bovendien worden niet-periodieke controles (met name de eerste bezoeken voordat een bestelwagen of vrachtwagen op de weg wordt gezet) met zes maanden uitgesteld.

De minister van Verkeersveiligheid, Valérie De Bue, is van plan om, in overleg met de sector, de heropening van bepaalde technische controlestations in de komende dagen toe te staan. De dienst zal echter beperkt blijven tot bepaalde bedrijfsvoertuigen of prioritaire voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo