Wegvervoer: sommige niches in een grijze zone

In sommige niches van het wegvervoer is er meer dan één persoon aan boord. Worden zij beïnvloed door inperkingsmaatregelen? De situatie is nog niet duidelijk.

Er zijn twee bijzondere gevallen: verhuis en huisvuilophaling. In het tweede geval bestaat er geen twijfel over het openbaar nut, maar de operaties worden uitgevoerd met drie personen, van wie er twee het grootste deel van hun tijd buiten het voertuig doorbrengen en overigens in contact kunnen komen met de bevolking.

Voor de verhuizing lijkt het karakter van openbaar nut misschien minder voor de hand liggend, maar bepaalde operaties zijn inderdaad onontbeerlijk: het geval van de verhuizing van vier ziekenhuizen in Luik naar de nieuwe Mont-Legia-kliniek door de firma Mozer Technologies is daar een goed voorbeeld van. De verhuizing vraagt echter vaak om complete teams en dubbele cabines.

TLV meldt dat het in contact staat met de bevoegde autoriteiten om de situatie op te helderen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo