14,6% minder vrachtvervoer in maart op Brussels Airport

Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in maart 2020 met 14,6 % in vergelijking met maart 2019. De daling in de vraag is het gevolg van het stilvallen van vele bedrijven in België en Europa door de coronacrisis. Maar ook in de capaciteit is er een aanzienlijke daling, vooral door het wegvallen van heel wat belly capaciteit, vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen, door het schrappen van langeafstandsvluchten.

Belly cargo daalde in maart dan ook met 26,7%. Het volvrachtsegment daalde met 2,1% en de integratordiensten bleven stabiel met een lichte stijging van 0,1%.

Ook bij de vrachtvluchten was er een grote afwijking tussen het begin van de maand, waar de impact nog beperkter was, en het einde van de maand. De komende weken en maanden beloven wisselvallig te zijn. Door het nog verder wegvallen van belly capaciteit is er meer vraag naar volvracht, maar die kan niet altijd worden voldaan. Er zijn ook routes die gewijzigd zijn, maar er zijn ook nieuwe maatschappijen gestart bij Brussels Airport. Onlangs mochten Silk Airways, Amerijet en Suparna opstarten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo