59% van de chauffeurs zou hun rijtijd verlengen

Volgens een recent onderzoek van Truck Parking Europe zou 59% van de vrachtwagenchauffeurs blij zijn met de versoepeling van de rij- en rusttijden die de meeste Europese landen sinds het begin van de coronaviruscrisis hebben toegestaan. 52% van hen is echter ook van mening dat er niet genoeg sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn.

Truck Parking Europe is een digitaal platform dat chauffeurs helpt bij het lokaliseren van vrachtwagenparkeerplaatsen en het reserveren van een parkeerplaats in een aantal beveiligde parkings. In deze laatste databank zijn vier Belgische parkings opgenomen (Kuehne + Nagel in Geel, Sleeping Truck in Saintes en Fleurus en De Magermannen in Kalmthout). Deze parkings worden regelmatig aan een audit onderworpen, zowel wat betreft hun veiligheid als wat betreft het comfort en de netheid van de sanitaire installaties. In dit opzicht zijn de 532 chauffeurs die door TPE worden ondervraagd (waarvan 67% actief is in het internationale vervoer) onherroepelijk: 52% van hen is van mening dat zij onvoldoende toegang hebben tot fatsoenlijke sanitaire voorzieningen. Volgens TPE is het volledig mogelijk een eenvoudig systeem op te zetten om alleen beroepschauffeurs toegang te geven tot toiletten of douches: door de tachograafkaart van de bestuurder als sesam te gebruiken, zoals het geval is in de beveiligde parkeergarages die door TPE worden geauditeerd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo