Alcopa bundelt zijn krachten met de Spaanse Bergé in de autodistributie

Belangrijke consolidatieoperatie in de autodistributie landschap: de Belgische holding Alcopa sluit zich aan bij de Spaanse groep Bergé, die de controle over Alcomotive zal overnemen. In België gaat het vooral om de merken Hyundai, Isuzu, Ssangyong en Maxus.

Alcomotive is een belangrijke speler in Europa, met sterke posities in de Benelux, Duitsland, Portugal, Polen, Zwitserland en Frankrijk. Alle dealers verkopen jaarlijks zo’n 30.000 voertuigen. Bergé is echter op een heel andere schaal: negen markten in Europa en Zuid-Amerika, met een verkoopvolume dat vijf keer zo groot is. Indien de transactie door de mededingingsautoriteiten wordt goedgekeurd, zal Bergé 60% van de aandelen van Alcomotive bezitten en Alcopa zal de resterende 40% behouden. Het enige land waar de twee aandeelhouders gezamenlijk actief zijn, is Portugal. Er wordt dan ook niet verwacht dat er in België, althans in eerste instantie, sprake zal zijn van sluitingen van concessies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo